pages



Monday, May 09, 2011

yang baru itu aku....yang lame dah tinggal jaoh da..



biar je tinggal angan2 yerk...
dipikir resah, x pikir gelisah...
huh...

hilang satu beribu datnag....
tp x sume bekenan....

             so yang baru itu aku....

                             =,=

Add caption

  :)





Wednesday, April 27, 2011

Boboiboy

Tiada Tangis Lagi




aku memang suka sangat dengar song ella sebab lagu-lagu dia mmg the best lah..  
Tak jemu langsong bile dengar ella.... asal sedap je dengarnya...
ella mmg the best...



ella pon santek jugak mase muda dulu yerk



so, nie adalah antara lagu yang aku minat dengar..feeling habis lah...kah2...
besh wol.....

TIADA TANGIS LAGI




clik jer " PLAY "   dengarlah...best lol....!!

Habis dah masok kotak....!!!!!

huh....lega sangat2 semua perkara dah selesai dengan baiknya......
Alhamdullilah...selamat tinggal sem 2...


Berakhirnya semua peristiwa2...
bukak je dashboard terus aku terpaku dengan entry yang lepas2....haha
heh..ap lah aku nie.....


tu dia!!..aku dah pek semua paper2, taskment, labship, assingment, buku math, toyolku, dan semualah yang penah berdamping dengan aku.....cuma satu je x pat nak hilangkan, segala nie benda paling keras....hahha....
hasil lakaran bernas aku di dinding rumah sewa, formula dy/dx,kamirkan ( klakar plak bila dengar title kat dalam buku math tu,bahse omputih bkn main sedap, bila translat kat bahasa melayu bunyinya kamirkan...hahhavpecah perut aku ngn haris gelak kat dewan kuliah aritu...), Ib= Vcc-Vbe/Rb, Ic=beta*Ib, banyaklah, x kan kot aku nak hujah dalam natang nie.......kui..kui...hahha.. susah kot nak padam...biar jer lah....next sem pon still dok umah yang sama...so.....tinggal lah kenangan itu semua kat bilik tengah tu.....
tu semua aku dah pek ketat2, padat2, mantap2 dalam kotak...kah..kah...


selamat tinggal ba201, et201, ee201 ngn ee202...harap x jumpa dah tok sem depan...mintak2 semua ok dan gempak2 yer...
tpi aku konpius lah...math eng 2 nie....hah malas pikiq lah....


YAA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA MENGASIHANI.....
ENGKAU BAGILAH KEPUTUSAN YANG BAIK-BAIK UNTUK HAMBAMU INI....
ENGKAU BERILAH KELULUSAN YANG CEMERLANG KEPADA AKU DAN RAKAN SEPERJUANGKU......
LEMBUTKANLAH HATI PEMERIKSA SEMASA MEMERIKSA SEMUA KERTAS PEPERIKSAAN KU DAN SAHABATKU....
BERIKANLAH MARKAH YANG SEBAIK-BAIKNYA....
UNTUK AKU DAN RAKAN SEPERJUANGANKU......
SUPAYA KAMI SEMUA DAPAT KEPUTUSAN DENGAN BAIK DAN CEMERLANG DAN DAPAT MENERUSKAN 
SESI PENGAJIAN 2011 ( SEM 3 / DET3SI )...
YAA ALLAH

AMIN YARABBALALAMIN............

hmmm....mintak2 dimakbulkan lah.......now semua aku dah pek baik punya kemas......hhahha......

terpikir plak perkara2 dan agenda2 yang harus dibuat selama 2 month......yes..!!!!
dapat.......

 hilang kata....terputus ditengah jalan..kah..kah...kah...

habis...

                                                                                                                                                                                   
                                                                                  story_mory kroolkhamsah.com






Sunday, April 24, 2011

Oh Ketam...

hik...hik.....heh follower2 semua.....hahahha
hu lama siot aku x update natang BLOG nie...bkn x der story, tapi ternyata aku mmg sibok tahap gaban campur huru-hara dengan exam ntah apa-apa aku buat tah.....hmmmm....memang x salah,sebab sume orang yang aku tanya pasal exam nie,sume wat muka tonyok..hahha....sama macam orang yang tanya kat aku..
hahhaah.....

So entry kali nie...bukan lah nak story pasal exam...tapi pasal makanan yang dah terlalu lama aku x mamam....
sebenarnya 2 malam sebelum aku mintak makanan nie aku dah termimpi + terngiang-ngiang dah nak dan nak mamam benda alahnie....barangkali..hihih (  macam P RAMLEE plak ) hihih...aku taksub sangat dengan crita JALAN-JALAN CARI MAKAN kat TV 3....dengan pengacara yang berkeringting rambutnya itu, iaitu QI...memang crita nie wat aku huru-hara selera aku....kadang-kadang termimpi-mimpi siot.....hahha....macam yang berlaku kat aku 2 malam yang lepas....

balik je kampung terus aku ajak mak aku g pasar malam...mula2 nak cover gak....x cakap lue nak soh beli ketam...kang mak aku pikir lain plak....so sampai jer kat area-area yang orang jual ikan,melilau mata kau carik ketam..hihih....aku tarik terus tangan mak,sempat berbisik..."org rasa nak makan ketam lah...boleh tolong beli tak mak...hihihh..", tempis mak aku, "hah malas lah, ketam tu nampak dah lama",...padahal kau dah tau dah nak ngelak dari beli, so aku merengek lah..tp x lah mcm dak kecik..malu lah aku.....last sekali beli gak, setengah kilo...mahal siot...RM 15 hinggit sume nya...hmm..

Ikotkan aje lah kan, dah anak teruna nye nak mamam, kang kempunan susah pulak....hihi tu lah yang bermain kat pikiran aku tentang mak aku.....lepas je dia bayar dia senyum ala-ala sinis je..hihih......aku pon gelak besarlah.....
AKHIRNYA...

Mungkin mak aku x nak tertipu lagi dengan karenah aku yang stiap kali balik je kampung mintak yang benda alah yang pelik....seingat aku last week aku ader mintak nak makan LALLA....hmmm ngeluh mak aku.... "mana nak carik",... "dengan senang aty nya kau jawab, kat night market lah..hihih...hah"," tengok lah ade ke tak jawab mak
aku",...:: aku pon YES!!! YES!!

Memang rezekilah kan, ader plak jual LALLA kat pasar malam tu.....esoknya terus aku soh masak, tp x makan banyak pon...ntah tetiba aku rasa geli nak makan....kesudahannya mak aku yang makan dan yang lebih mak aku bg kat tok lang aku......
"dah lepas nie ko jgn mintak yang bukan2......membazir je,bkn makan sangat",......beran mak aku....
aku wat muka selamber jer....hihihi.....RUGI duit mak aku RM9 hinggit..hihi...

Sebenarnya bukan lah ketam semata-mata yang aku mamam,ade lauk tambahan lain....iaitu kangkung goreng belacan..huh memang terangkat siot...tu pon aku mintak soh beli kat pasar malam....."ko nie macam-macam lah",..marah mak aku...ala masak tok orang je lah.....skali betul2 dia masak mmg tok aku sorang, semangkuk lekuk je mak aku goreng..haishh mak, pekehal lurus kebendul plak nie....tp tak de lah aku cakap depan2..mampos dia tempeleng muka aku kang.....huh sedap tak terkata siot...bak kata ATOK BOBOY   " TERBAIKKKK!!!!",.....hihihi...

Dengan nada yang halus mulusnya, aku cakap, orang rasa nak makan sambal petai yang macam malam td lah...bleh buat x,...."Arrrggggghhhh...malas aku", mak aku jawab dengan selamber jer..teros lari kebelakang bakar sampah.....aku pon bermain ngn sycho lah lg........alllllllllllllllaaaaaaaaaaaa nak lah mak..sekejap je kot buat...hih ayt aku nak soh buat....sebenarnya aku x terpikir pon nak soh buat sambal petai tu...aku terpandang jer kat atas kotak telibisen tu..pergh mata petai tu bulat-bulat pulak....cemburu aku tengok petai tu elek jer terletak kat atas kotak tu.... tu yang membuat aku cemburu membuak-buak....hahhaha klo nak pon aku boleh je gatah ulam petai tu mentah2, tapi aku nak kan kelainan sikit....palehotak aku berpikir kalau makan masak lemak ketadengan kangkung goreng belacan tambah pulak sambal petai ikan bilis.......huh memang terangkat....dah macam dalam citer JALAN-JALAN CARI MAKAN dah...hhih....tu lah yang bermain kat dalam pale hotak aku nie.....

Kegumbiraan aku nie mmg terpancar siot.....hahhaha....last-last aku cakap nak bawak sikit balik PD....mak aku kata ok jer...lg pon mak x makan sangat...susah nak makan keras sangat..jawab mak aku dengan riak muka slamber OAG je..hih....hiah mak yo lah..kata si anak ini..hihih...nak balik jer aku terus bungkus bawak balik..berkali2 aku tanya owg habiskan erk ketam nie...."ha jawab mak aku",...ceh muka belagak plak......hiihih getak hati aku...YES!!!!YES!!...memang aku kerjakan lah nty...habis aku gatah.....hhahh

Huh memang sedap terkira...mak aku masak...mmg lah kan semua orang kan cakap, masakan mak meraka mmg sedap...aku memang setuju 100% masakan mak memang sedap in the world.....terima kasih lah yer mak kerana sanggup melayan anak teruna yg sorang nie....yelah tiap2 minggu call aku soh balik modal dia nak g pasar malam.....hih...mmg rutin aku pon bawak mak aku g pasar malam setiap kali aku balik kampung....tu lah habuan yang aku mintak masak ap yang aku nak makan....alah mak bukan selalu pon kan.....terima kasih lagi mak....

            [ NO ENTRY ]

          
        Fullstop .


                                                                                                               strory_mory kroolkhamsah.com

Sunday, April 17, 2011

Getar Hati






Saat pertama aku mengenal dirimu
Bergetar jiwa ragaku kau mempersonaku

Tanpamu ku lemah
Kau berikan kucahaya
Terangi gelap hidupku
Kululuh Padamu

Dengar Hatiku
Kanku Bisikan Cintaku
Lihat Jiwaku
Kan Kau Dapatkan Setia….ku
Ingat Diriku Kau Kan Rasakan Rinduku
Untuk Dirimu KanKu Berikan Hidupku..woooooo


bingkisan dari LAGENDA BUDAK SETAN....

Wednesday, April 13, 2011

PhotOscape + PicNic

hasil gandingan 2 tecnic unuk edit mengedit pic aku

antaranya

PHOTOSCAPE + PICNIC.com


dan terus di EDit



HUwawwwWWAwaw

Mood Study, tak jumpe-jumpe


mood study aku x jumpe2 ag...stiap kali nak bukak ader je setan nak ngacou soh bukak FB...katanya banyak story baru kat FB tu...ngok punya setan asyik nak ngasut aku jer....natang fb nie pon satu bkn best ap pon...tp nape aku dok sibok negok pic2 kat fb tu...... 

nextweek final...

start 18 hingga 27 april 2011
papew ad 4 je tp kemain lamo plak nak nunggu tu.....

mula dengan math engineering 2....kata orang subject nie susah nak score, setelah  dipelajari...
SAH memang  payah +susah = bingung bilo nengok..tambah2 lect yang ntah apo yang diajar.... memang ak x salahkan lect tp aku pon x tau cmner nak paham ap yg diajar oleh EN Z .... ikot aty mmg nak tgll jer sbjct nie...tp x bleh plak...cmner nak graduate..mmg betoi ckp Cikgu PAE yang somel lotey tu,  " electrik engineering math kene smart ",....betoi lah tu..tp math aku x smart mana pon....skadar pahm2 jer.....hanya tok lulus OK kot...hahhha....mgkin EN Z x pandai nak ngajar budak seperti aku nie....memang lembab sembab lah tol lah.....tp aku pedulik pew....aku bkn lembab tp kurang cekap nak terima benda baru..so aku perlu practice lebih jer lah...mmg math nie killer subject tol lah.....

tulah den tu bru math 2 lom lg math 3, math 4, math 5...


                hah...masakkkkkkkkkkkkkkk aku......

                                                                                           kemudian
                                                                              
          ELECTRIC CIRCUIT  
       ( sama mcm EN Z .... sangat tidak paham...... )                                                                                                     

           DIGITAL ELECTRONIC 
( hah nie best,sodap, lazat, paham ++, tp susah nak score 4 jam kradit plak )
                                                
               SEMICONDUCTOR DEVICE  
( yang nie laie x pueh aty den, asyik nak push2 je ngajor, dari paham langsong x paham dibueknyo....)


tpi apo bleh buat ngadap jo lah nak x nak blaja jo lah.....
harap2 den dapek buat yng terbest lah kan

 tergempak

terpower

terbaik

tersangat lah baik

     dan ter ap2 pon.....



now time to den nak ngadap math ha....

*(  YAA  ALLAH terangkan lah pintu HATI aku untuk terima segala pelajaran yang aku pelajari selama ini, terima lah segala ibadah aku sebagai mana kau menerima ibadah umat lain, permudahkanlah dan lancarkan  untuk aku menjawab final minggu depan.......aminnn yarabbalalaminnnn....)


Tuesday, April 12, 2011

saya sayang AYAH saya

                                         

Mungkin ibu lbh kerap menelefon utk menanyakan keadaan kita setiap hari..Tp tahukah kita, sebenar nya ayah lah yg mengingatkan ibu utk menelefon kita?

Semasa kecil, ibu lah yg lebih sering mendukung kita..Tp tahukah kita bhw sebaik saja ayah pulang bekerja dgn wajah yg letih ayahlah slalu menanyakan apa yg kita lakukan seharian ?


Saat kita sakit@demam, ayah sering membentak "sudah diberitahu! jgn minum ais!".Tp tahukah kamu bahwa ayah sangat risau.??

Ketika kita remaja, kita meminta izin untk keluar malam. Ayah dgn tegas berkata "tidak boleh!"..Sedarkah kita bhw ayah hanya ingin menjaga kita? Krn bagi ayah, kita adlh sesuatu yg sangat berharga.

Saat kita sudah d percayai, ayah pun melonggarkan peraturannya. Maka kita telah melangar kpercayaan nya...Maka ayah lah yg setia menunggu kita di ruang tamu dgn rasa sangat risau..

Setelah kita dewasa,ayah telah mghantar kita ke sekolah@kolej untuk belajar..Di saat kita memerlukan ini-itu, utk keperluan kuliah kita, ayah hanya mengerutkan dahi.tanpa menolak, beliau memenuhinya..

Saat kamu berjaya..Ayah adlh org pertama yg berdiri dan bertepuk tangan untukmu..Ayah akan tersenyum dngan bangga..

Sampai ketika jodoh kita telah datang dan meminta izin untuk mengambil kita dari ayah..Ayah sangat berhati-hati mengizinkan nya..Dan akhirnya..Saat ayah melihat kita duduk di atas plamin bersama pasangan nya..ayahpun tersenyum bahagia..

Apa kita tahu,bhw ayah sempat pergi ke belakang dan menangis?Ayah menangis krn ayah sangat bahagia..Dan diapun berdoa "Ya Tuhan, tugasku telah selesai dgn baik..Bahagiakan lah putra putri kecilku yg manis bersama pasangannya"..

Setelah itu ayah hanya akan menunggu kedatangan kita brsma cucu-cucunya yg sesekali dtg utk menjenguk..

Dengan rambut yg memutih dan badan yg tak lagi kuat untuk menjaga kita








       saya rindu ayah saya...........


Thursday, March 10, 2011

yang baru lagi

yang baru itu aku...
 yang lame dah tinggal jaoh dah...

stylish 


kreative


dinamic


huwawaw....
 hey new pic lol.....

 bertapak di Times Squre sambil berpixca bersama teman den
ha......




Monday, March 07, 2011

cinta aku kat secret recipes

Now dah genap abis da umur aku 19 taon...
mulo tersa mcm dah 20 taon tp...sebaliknya 19 lg...hmmm...x smpai ag usia dewasa...
NEXT year lah...
then aku terpikir nak kongsi pic kek dr family aku...
kek dari secret recipes mmg tiada tandinganya..

dengan kek yang lembut seperti span...
choc yang sangant lazat, 
disalut plak dengan krim yang putih suci...
nut hazzel yang rangup dan enak
ditabur pula dengan choc chip diatas kek
hah
terbaik WOK...

sungguh nyaman bila dapat makan 
ditambah pula dengan hiasan kek tersebut.
membuatkan aku x pandang orang ramai....
hah...
mmg layan tol lah dapat makan..

1
cHoc Chip wiLL nuT


2

3

huwawwa,.....secret recipes terbaik WOK.......

Sunday, March 06, 2011

Bayu Beach with Birthday Boyzzz

bloger...bloger's...
lama sungguh x update my blogger nie...busy tu x lah..tp ade lah sikit problem yang xdapat dielakn...
after aku jatoh kat pantai tu tros malas nak bukaka blog nie...yelah sakit teramat mmg neniggal kan kesan yang dalam....mmg salah aku pon, mandi smpai senja...
smapai skarang masih sakit lg....

TAPI....bkn tu yang aku nak story mory....
jumaat sabtu n ahad...aku, mak, angah,along, abg din,cutiess babies ( Qesha ), alang, pakngah & makngah, azim, alang hakim ( bodak gomok ), pak uda & mak uda dan anak2 nya..turut sicomel faiQ berkampung di bayu beach apartment....

hohoh...mmg best giler tp aku x dapat nak merakam saat kegumbiraan tu dgn pixza2 coz, battery fhone mmg low gilew.....malas nak balik umah ( umah poli ) nak g amik cas...so x der pon gambar yg sempat aku amik...
x pe lah tp mmg best tahap gilew lah....

swimming jangan citer lah, pagi lg dah gerak dah wat kekecohan dalam kolam tu....mmg best lol...nthen pantai, hah mmg muak lah kan mandi pantai nie, ye lah aku pon tiap2 minggu ngadap pantai, so x heran sangat lah...just main air sikit jer...
hahha

story pasal makan...fuh mmg banyak sangat x terhabis plak nak sumbat.. tambah2 lg my pakngah buat apartment tu macam umah...hahah siap masak gulai lemak lg....
x lepas plak ngn BBQ...tp pantai lg tu....
mmg best giler....

ok lah then sok aku story mory ag....
mau upload pic kek bufday aku n mak aku.....x sabor lol...
nty lah...bile x busy ag.....

4,5&6 march 2011
( best lol )
                             
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...